Nyheter

Dyr el

Alla har vi märkt av de dyrare el-priserna i Sverige. Detta medför såklart dyrare el räkningar både för er som privatpersoner, men också för oss som fastighetsägare och hyresvärd. 
El kostnaderna för oss som hyresvärd är beroende av tvättstugor som används, trapphus- källar- och vinds lampor som lyser, motorvärmare till bilar m.m. 
Därför vädjar vi till alla hyresgäster att tänka på att släcka lampor efter sig där det är möjligt, stänga av torkskåp i tvättstugor när de inte används, och korta ner på duschar o bad.

Bättre uppvärmningsalternativ

I de flesta villor vi hyr ut så finns redan moderna uppvärmningsalternativ såsom fjärrvärme eller luftvärmepump. På Svarvarlund har sedan 90-talet ett omodernt uppvärmningsalternativ suttit som mer eller mindre inneburit direktverkande el och därefter också dyra elräkningar. 
Därför så erbjuder vi nu luftvärmepump som tillval på dessa villor för att sänka hyresgästernas elkostnader vintern 2022/2023. Man kan då själv välja att skruva ner värmen på det befintliga uppvärmningssystemet som drivs av värmefläktar under golv, där värmen utgår från ventilation och ventiler. 
​​​​​​​Istället för att köpa 1kwh och få ut 1kwh, köper man nu istället 1kwh och får ut 4kwh. Bra !

Boendeportalen

Vi påminner om att det finns en boendeportal för alla hyresgäster, oavsett vad du hyr, i fastighetsprogrammet Hogia. Om du har ett inlogg här kan du se dina felanmälningar samt hämta dina hyresavier istället för att få hem i brevlådan. Miljövänligt och på alla sätt enkelt för oss som hyresvärd.
Meddela oss om ni är intresserade av e-avier, så bjuder vi in er via er mail till att skapa ett inlogg.

Får du vänta länge på hjälp?

Vi beklagar att det dröjer längre än vanligt med kanske just din arbetsorder under kvartal 1.
Just nu har vi runt 80-90 öppna arbetsordrar samtidigt som vi arbetar för att ro hem ett stort projekt med enorm tidspress. 
Hela vårt arbetslag på 10 personer arbetar för bygga färdigt en stor lokal på 300 kvadrat åt kommunen till 1 april i vårt hyreshus på Kristinavägen 26 mitt i centrala Lindesberg.  
Såklart prioriteras hela tiden de mest akuta felanmälningar som inte kan vänta.
Efter 1 april kommer vi åter igen kunna lägga all vår tid o energi på våra hyresgäster.
Vi ber alltså om ert överseende under mars månad.
På grund av högt tryck så kan alla arbetsordrar bli förskjutna och försenade.

Information vid kris

Många undrar just nu över vad som händer vid en kris, med tanke på de oroligheter vi ser i vår omvärld. Vi som fastighetsägare har totalt 7 skyddsrum på olika adresser. 
De är ; Köpmangatan 8 A, Köpmangatan 8 E, Köpmangatan 8 F, Västerplan 2, Västerplan 9, Västerplan 11, och Parkeringshuset på Järnvägsgatan 2. 
I fredstider används de vanligtvis till källarförråd, men skyddsrum ska kunna
i ordningsställas på 48 timmar.

Vi lägger här upp en länk till viktig information vid en krissituation i Sverige.

Krisinformation

Vi har flyttat till Tennisgatan 5

Som du säkert redan har märkt om du passerat Kärnan huset i centrum så har vi flyttat, vi befinner oss just nu på Industriområdet i Lindesberg, bakom Meritor och Karl Hedin. 
Vi övertog de stora kontorslokalerna på Tennisgatan 5 efter Distriktsveterinärerna. 
​​​​​​​

Vi utökar vårt bestånd till Frövi !

Nu är det officiellt, att SK-Fastigheter köper hyreshus i Frövi om 27 lägenheter. 
Adresserna är Väringsgatan 3 & 5 samt Änggatan 12.
Nu kan du anmäla ditt intresse även för Frövi där vi blir ny hyresvärd från 1 september.
​​​​​​​

Äntligen Fiber på Björkhyttevägen 52 !

Fiber är beställt och bokat till sommar/höst 2021 på Björkhyttevägen 52 på Hagaberg. Vi vet att ni väntat länge på detta, och vi är glada att det äntligen blir av. Transtema via Telia är de som sköter det praktiska kring indragning och grävning, de kommer att ta kontakt med er innan det är dags att installera fiberdosan i ert radhus. Vid frågor kontakta oss på kontoret.

Ni når oss enklast på


Telefon
0581- 64 56 35

Epost