Viktigt att tänka på

Om det blir en rekordvarm sommar igen, vad gäller då?
Vem vet om sommaren blir lika varm som förra året, då kan det bli väldigt varmt, särskilt om du hyr i lägenhet. Vi som hyresvärd har ett ansvar att se till så att temperaturen inte överstiger 28 grader i din bostad, om den gör det återkommande i dagar i sträck ska du kontakta oss. Du kan få hjälp av oss att mäta din inomhus temperatur om du upplever att det är onormalt varmt i din bostad.
Vi skickar även med lite tips vad du själv kan göra för att sänka temperaturen i din bostad om du skulle uppleva obehag under sommarens varmaste dagar.
​​​​​​​
-Dra ner persienner/gardiner på dagtid för att stänga ute solens värme.
-Vädra på kvällar/nätter och skapa korsdrag genom att öppna dörrar/fönster.
-Stäng av alla värmekällor såsom TV / datorer och andra värmekällor.
-Använd en fläkt för att få luften att cirkulera och därmed kyla.
-Glöm inte att dricka ordentligt med vatten och duscha kallt om sommaren blir rekordvarm som förra året.

Viktigt att tänka på när du hyr en bostad är....

  • Ha hemförsäkring !
  • Att ibland måste en hyresvärd ha tillträde till din lägenhet och eventuellt använda huvudnyckel efter ditt godkännande. Exempelvis vid reparationer, besiktning eller förbättringsarbeten. 
  • Du är skyldig enligt Hyreslagen att DIREKT anmäla om du har ohyra i Din lägenhet.
  • "Operation märkning" innebär att du kan gå till polisen och låna en markeringspenna med osynligt bläck eller elektrisk gravyrpenna som du kan märka din cykel eller andra saker med, du får då också en liten klisterlapp som berättar för tjuvarna att dina tillhörigheter är märkta. Stulna saker är svårsålda !
  • Att vattnet i vattenlåsen avdunstar. Därför är det bra om du ber någon annan fylla på med vatten i dina avlopp om du reser bort en längre tid, då slipper du dålig lukt i lägenheten vid hemkomst. 
  •  Rökning får INTE förekomma i närheten av entréer och trapphus. Allt mellan 7-15 meter avstånd är att föredra till våra trapphus och entréer. Tack för att du respekterar detta, och även att du kastar dina ciggarettfimpar i märkta behållare för just fimpar.
  • Du som hyresgäst är skyldig till att; lägenheten används till det som den är avtalad till; Att hyran betalas i rätt tid (normalt förskott); Att du vårdar lägenheten väl; Att du uppträder så att grannar och omgivning inte störs; Att du inte överlåter lägenheten eller hyr ut den i andra hand utan värdens medgivande.
  • Att aldrig slänga miljöfarligt avfall i de vanliga soprummen; inte batterier, glödlampor, kemikalier, och absolut inte grovsopor såsom möbler vid din utflytt. Använd istället de allmänna sopstationerna för detta, dock inte möbler; kontakta då erikshjälpen för hämtning eller kör möblerna till soptippen vid Södra Måle utan kostnad. 
  • Håll ordning och reda i soprummet, kasta inte din soppåse på golvet eller på locken på soptunnorna. Detta medför extra jobb för någon annan. Tänk på din omgivning, och dina medmänniskor. Tack !
  • Att aldrig grilla med öppen låga (alltså med kol och tändvätska) från din balkong eller allt för nära fastigheten. Grillning ska ske med EL-grill eller i uppmärkta angivna grillplatser i närheten

Coronaviruset.

Vår personal följer de direktiv som nu gäller gällande rutiner för undvikande av smittspridning i vårt samhälle vilket innebär att vi eftersträvar så liten kontakt som möjligt med varandra.

Vi som fastighetsägare och arbetsgivare har ansvar för vår personal som besöker våra hyresgäster. Därför säkerställer vi oss om att endast symptomfria personer får göra hembesök hos er som hyresgäster.

Om du gjort en felanmälan och vi måste besöka ert hem så ber vi er uppehålla er i ett annat rum så skyddar samtliga sig själva på bästa sätt.

Om ni själva är sjuka eller satta i karantän kommer inte vår fastighetspersonal att besöka er trots att ni gör en felanmälan. Vi ber er återkomma så snart ni är symptomfria.

Coronaviruset innebär att många typer av arbetsordrar och projekt kommer skjutas fram. Detta är något vi alla måste visa förståelse för och ha tålamod med.

Fick du svar på dina frågor?

Om inte, så kan du kontakta oss och fråga.